Ringavulsie verklaard

Ringavulsie ("degloving") treedt op wanneer een ring aan een van uw vingers vast komt te zitten aan een voorwerp en vervolgens plotseling wordt losgetrokken. Dit gebeurt meestal wanneer iemand valt of zware / gevaarlijke machines gebruikt. De kracht en druk van de ring die wordt getrokken, kunnen vingerweefsels beschadigen, waaronder spieren, pezen en botten.

Ringavulsie komt niet vaak voor, maar het is zeker mogelijk. Jimmy Fallon, komiek en presentator van "The Tonight Show", bracht dit soort letsel onder de aandacht van de meeste mensen in 2015 toen hij viel en zijn trouwring vast kwam te zitten op de rand van een tafel. Hij meldde dat chirurgen meer dan zes uur aan zijn vinger werkten, en hoewel zijn vinger niet was geamputeerd, droeg hij wekenlang een gipsverband om zijn ringvinger.

 

Iedereen die een ring draagt, loopt het risico een ringavulsieletsel op te lopen, vooral als u regelmatig industriële machines bedient. Grote en / of zware voorwerpen, zoals hekken, dikke touwen of netten, kunnen ook in uw ring terechtkomen terwijl u beweegt of valt, waardoor ringavulsie ontstaat.

Afhankelijk van hoe ernstig uw ringavulsieletsel is, kan het herstel enkele maanden duren voordat de botten en eventuele snijwonden genezen. Afhankelijk van de ernst van de ringavulsieletsel zou u binnen 5-10 weken de normale activiteiten met uw vinger moeten kunnen hervatten.

Daarom houden we zo veel van siliconen ringen! Hoewel ze sterk genoeg zijn om jaren mee te gaan, zijn ze flexibel en zacht genoeg om onder extreme omstandigheden los te breken. Dit vermindert uw risico op het oplopen van een ringavulsie aanzienlijk!

Klaar om zelf een siliconen ring te kopen? Bekijk hier onze volledige collectieFLEXD. Silicone Rings.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.